Planurile Guvernului in Moldova: autostrazi si trenuri de mare viteza

Sharing is caring!

Ajuns aseara in Botosani, pentru a-i sprijini pe candidatii liberali la alegerile locale, Ludovic Orban a anuntat ca planurile Guvernului pentru Moldova se va concentra pe dezvoltarea infrastructurii prin constructia de autostrazi, modernizarea unor drumuri si refacerea infrastructurii feroviare.

„Vrem să construim trei autostrăzi, care să asigure conectarea județelor din Moldova la infrastructura dintr-un bloc european. Astăzi, pe toate cele șase tronsoane ale drumului expres, care va avea profil de autostradă, Ploiești – Siret, sunt semnate contractele pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor. Chiar dacă această autostradă nu va trece prin Botoșani, există un proiect de conectare a autostrăzii printr-un drum expres, care să asigure conectarea județului Botoșani la autostrada de pe coridorul 9 pan european. De asemenea, cea de a doua autostradă este cea pe care noi am numit-o autostrada Unirii, care va face legătura dintre autostrada Transilvania, la Târgu Mureș, cu Târgu Neamț – Iași – Ungheni. De asemenea, mai este un proiect extrem de important pentru dezvoltarea Moldovei, și aici Botoșaniul va beneficia, modernizarea drumului către Târgu Frumos. Acest drum este un punct de legătură foarte important între Botoșani și Iași, care a fost lăsat de izbeliște, iar acum se află într-un stadiu avansat de degradare, dar care vă putem spune că va fi modernizat, fiind în prezent în faza de proiectare. De asemenea, un alt obiect important este realizarea autostrăzii care va face legătura între Bacău și Brașov”, a spus Orban.

Premierul a anuntat ca infrastructura feroviara va fi refacuta si spera ca trenurile de viteaza sa ajunga la viteza de 160 km/h.

„Este vorba de un transport sigur, un transport de viteză, un transport ecologic. Obiectivul nostru este să modernizăm toată calea ferată. Deja avem un contract pentru realizarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Focșani – Bacău – Roman, dar se vor scoate la licitație și celelalte tronsoane”, a adaugat Ludovic Orban.

shares