Planuri pentru o linie de tramvai în Tomești

Investiții noi la Tomești

Sharing is caring!

Stefan Timofte spera intr-o dezvoltare unitara a Zonei Metropolitane care sa implice si un transport public modern ce ar stimula dezvoltarea comunelor din vecinatatea Iasului. Primarul Tomestiului crede ca prelungirea liniei de tramvai 5 si unirea acesteia cu linia 3, care duce la Dancu, ar permite decongestionarea traficului din Iasi.

“Sunt bani, trebuie doar accesati!”, sustine primarul Tomestiului care spera in rezolvarea problemelor de mobilitate ale oamenilor de langa Iasi.

“Am avut o discutie pentru a prelungi linia de tramvai pana la Tomesti si nu sunt vorbe aruncate. Vor fi foarte multi bani pentru mobilitate in exercitiul financiar 2021 – 2030 pe fonduri europene. Vor fi foarte multi bani. Iasul este interesat sa aduca tramvaiul pana la bariera, pentru ca acolo sunt multi agenti economici pe Iasi. Si merg oamenii pe jos, firmele si-au angajat transport propriu. Obligatoriu trebuie sa aduca tramvaiul pana la bariera.”, a declarat Stefan Timofte – primar Tomesti.

Primarul Tomestiului vrea ca Linia 5 să ajungă pana in centrul comunei, la blocuri, apoi să continue spre nord, în comuna vecină, Holboca, și să se întoarcă în Iași prin Dancu. Astfel, 30.000 oameni nu ar mai intra cu masinile in oras.

“De ce sa nu se faca tramvai? Recent am discutat asta in Zona Metropolitana, sa se duca pe la Tomesti si sa se intoarca pe la Holboca. Imaginati-va ce s-ar dezvolta Zona Metropolitana, din toate punctele de vedere, dar in primul rand industrial. In zona Holboca sa se faca niste parcari mari ca in afara. Eu cred ca si in 4-5 ani s-ar putea face.”

shares