Planuri la Miroslava pentru realizarea unui nou parc industrial

Cerere mare din partea investitorilor pentru un loc în cele doua parcuri industriale din comuna Miroslava. Până la sfârșitul anului viitor, acestea vor fi ocupate integral, astfel încât, administrația caută soluții pentru construirea celui de-al treilea parc industrial.

Administrația locală din Miroslava este sigură că investitorii care nu vor prinde un loc în cele două parcuri industriale își vor îndrepta atenția spre Lețcani.

„Noi la ora actuală avem atâtea solicitări pentru parcurile industriale, că nu avem teren ca să putem pune la dispoziția investitorilor care vin. Din cauza asta am creat un regulament de intrare în parcurile industriale. La un moment dat, investitorii care vin la Miroslava, daca nu vor găsi locuri, se vor duce și mai departe de municipiul Iași. Vor alege tot calea văii Bahluiului, de la noi și până în Podu Iloaiei. Sunt convins de acest lucru, că zonele respective se vor dezvolta foarte bine”, a declarat Dan Niță, primarul comunei Miroslava.

Construcția autostrăzii ar putea însemna o explozie de investiții în zona Iașiului. Primarul Miroslavei consideră că municipiul Iași ar putea depăși un milion de locuitori în următorii ani dacă vor fi rezolvate problemele de infrastructura. În aceste condiții, se fac planuri la Miroslava pentru ridicarea unui nou parc industrial.

„Noua strategie este făcută până în anul 2027. Nu vrem să ne abatem de la prevederile strategiei respective. Mai greu este cu banii, că am realizat cu bani proprii până acum și aici este culmea că statul, nu că nu ne-a ajutat, ba din contra ne-a luat din ce am produs noi. Parcurile industriale vor fi ocupate sută la sută la sfârșitul anului 2023. Ne gândim la al treilea parc industrial unde îl amplasăm pe raza comunei Miroslava”, a explicat Dan Niță, primarul Miroslava.

Pornind de la succesul celor două parcuri industriale din Miroslava, următoarea investiție de acest gen din județul Iași se derulează în comuna Lețcani. După finalizarea lucrărilor, autoritățile județene spera să atragă investiții de 100 milioane de euro.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!