Planuri de reabilitare a doua poduri vechi din judetul Iasi

poduri

Doua poduri construite pe vremea comunistilor vor intra in reabilitare acestea facand legaturi unice intre zone geografice.

Scoaterea lor chiar temporara din functiune poate determina izolari cu repercursiuni economice si sociale grave pentru comunitatile din aceste zone. Consiliul Judetean va aloca 75.000 lei plus TVA pentru realizarea documentatiilor tehnico economice a podului peste paraul Tansa de pe DJ 246 care face legatura intre judetul Vaslui si judetul Neamt, iar pe teritoriul judetului Iasi acesta traverseaza urmatoarele localitati: Tufestii de Sus — Scanteia — Cauesti — Scheia — Draguseni — Ipatele – Cuza Voda —Tungujei — Tibanesti — Jigareni — Suhulet — Tansa — Dagata.

Avand in vedere ca din 1965 la podul de peste paraul Tansa nu s-au executat lucrari de reparatii capitale, in momentul de fata podul se afla intr-o stare avansata de degradare. Podul nu asigura gabarit pentru 2 benzi de circulatie rutiera si nu este prevazut cu trotuare, acesta find un pericol atat pentru circulatia auto cat si pentru cea pietonala.

De asemenea, Consiliul Judetean va aloca 85.000 lei pentru realizarea documentatiilor tehnico economice peste raul Bahlui de pe DJ 280 C. Podul asigura continuitatea drumului judetean DJ 280 C peste raul Bahlui, si face legatura dintre DN 28 (Letcani) si Localitatile Banu si Dumesti. Trotuarul podului de pe partea stanga aval nu poate fi utilizat momentan deoarece acesta este distrus in totalitate, siguranta circulatiei rutiere si a pietonilor fund pusa in pericol.