Planul județean de transport, anulat în instanță

Tribunalul Iași a decis anularea hotărârii Consiliului Județean Iași prin intermediul căreia a fost aprobat planul de transport pentru urmatorii ani. Hotărârea a fost contestată de aproape 20 de transportatori care au fost nemultumiti de faptul ca adminsitratia judeteana a schimbat traseele de mai multi ani, lucru care le-ar fi dat complet activitatea peste cap. Decizia Tribunalului nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Planul de transport propus de Consiliul Judetean Iasi a fost contestat de numeroși transportatori.  Licitația lansată la finalul lunii octombrie 2022 de către CJ, privind delegarea serviciilor de transport pe traseele alese de autoritatea județeană, este suspendată. Programul a fost propus pentru perioada 2023 – 2028 si au fost schimbate o mare parte din mijloacele de transport, traseele și stațiile de pe drumurile județene.

Mircea Manolache, consilier judetean PSD

Este o hotarare de Consiliu anulata in instanta. Acum, ce se intampla. Un proces verbal daca este castigat in instanta, tot statul iti da cheltuieli de judecata. Aici vor vorbi cu toti operatorii de transport, voi face plangere penala pentru abuz in serviciu pentru neconsultarea asociatiilor de transport. Noi suntem din asociatii care reprezinta activitatea aceasta de transport la nivel de Iasi, si, totodata, le facem si plangere personal

Insa o mare parte din traseele care existau de ani de zile au fost anulate, acesta fiind si principalul motiv pentru care transportatorii au inaintat procesul.

Mircea Manolache, consilier judetean PSD

Am atras atentia ca ce fac domniile lor nu este benefic nici pentru calatori, nici pentru operatori. Aici dau cateva exemple pe care le-am spus eu si colegii din transport. Acele rupturi de trasee, si cand spun rupturi Iasi-Pascani-Iasi. A mai fost una la Targu Frumos motivand ca sunt curse speciale si rapide, ori rapide nu pot fi decat cursele care nu au foarte multe statii. Adica, curse directe.

Noul program de transport public județean a intrat în vigoare de la data de 1 ianuarie 2023.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!