Plantație de cannabis descoperită de DIICOT Timiș într-o pădure, irigată direct din râu

Procurorii DIICOT Timis au dispus reținerea a 8 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Din cercetările efectuate a rezultat că pe parcursul anului 2023, 6 inculpați au înființat și întreținut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000-4.000 metri pătrați, într-o zonă rurală a județului Timiș.

Pentru a nu fi observată și a se asigura necesarul de apă, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie densă și în proximitatea unui râu, fiind irigată printr-un sistem de ţevi și racorduri. Totodată inculpații au luat măsuri de supraveghere , instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate in vegetația densă din proximitatea plantației, în scopul depistării unor potențiali hoți dar și pentru a observa o eventuală intervenție a poliției.

De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alți doi inculpați, care au aflat despre existența culturii de canabis , au recoltat, în mod repetat, cantități mari de plante, pe care le-au depozitat în mai multe locații de pe raza județului Timiș.

La data de 05.10.2023, împreună cu polițiști din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au fost puse în aplicare 11 mandate de percheziție, pe raza județului Timiș, fiind identificate și ridicate, dintr-un canton cantitățile de 400 kilograme masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis și 68 kilograme canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

În cursul acestei dimineți, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timișoara, se desfășoară acțiunea de ridicare a plantelor de canabis ce formează cultura outdoor, întinsă pe o suprafață de aproximativ 3.000-4.000 metri pătrați.

Astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Întreaga activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *