Plângeri la DNA Iași pentru lucrările de la Aeroport

lucrari aeroport

Presedintele PSD Iasi, Maricel Popa a anuntat intr-o conferinta de presa ca va depune o plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie Iasi in care va semnala modalitatea in care se construieste noul terminal de la Aeroportul Iasi.

Conducerea aerogării a explicat că a recurs la această „optimizare” de proiect din criză de timp, structura metalică inițială fiind greu de realizat pe fondul războiului din Ucraina însă Maricel Popa nu acceptă această opțiune și cere directorului să revină la cerințele din Caietul de sarcini care a însoțit procedura de licitație încheiată astă-primăvară.

Maricel Popa, presedinte PSD Iași: „Vom face plangere penala, luni, la Directia Nationala Anticoruptie, la Oficiul de Lupta Antifrauda, la Minsiterul Transporturilor, Curtea de Conturi, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice pentru a verifica legalitatea procedurilor efectuate de echipa de implementare de la Aeroport. Este un proiect important pentru Iasi. Nu ne putem juca cu proiectele. Stim foarte bine ca si in 2014-2015 au fost penalizari mari care au fost platite de ieseni. Si acum e posibil la fel si sa nu fie decontat prin fondurile europene. Este un proiect de 70 de milioane foarte important pentru noi, Iasi, Moldova si nu ne putem juca. Am spus si am afirmat de fiecare data: ‘Voi sustine orice proiect pentru Iasi!”

Pe de alta parte, membrii PNL Iasi spun ca proiectele Iasului au ajuns o tinta politica.

Costel Alexe, președintele CJ Iași: „De doi ani, recuperăm timpul pierdut de administrația PSD-istă, care nu a fost în stare să dezvolte proiecte pentru Iași, dar în schimb vrea să le blocheze pe cele actuale. În timp ce noi suntem cu piciorul pe accelerație ca să atragem fonduri europene pentru marile proiectele ale județului, PSD nu face decât să tragă frâna de mână și să boicoteze orice inițiativă. Nu e prima dată când lansează acuzații nefondate. De fiecare dată când instituțiile statului au făcut verificări la proiectele Consiliului Județean în ultimii doi ani, s-a dovedit că s-a procedat corect. Sunt încrezător că așa se va întâmpla și de această dată”.

Pentru a nu pierde finantarea europeana, noul terminal de la Aeroportul Iasi trebuie sa fie gata pana pe 31 decembrie 2023.