Plangere penala pentru intarzierea functionarii spitalului mobil

Sharing is caring!

Maricel Popa si medicul Tudor Ciuhodaru au facut apel la eliberarea ultimelor autorizatii pentru deschiderea spitalului mobil de la Letcani si primirea pacientilor. Presedintele Consiliului Judetean a facut chiar o plangere penala pentru zadarnicirea combaterii bolilor impotriva celor care impiedica functionalitatea spitalului.

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi

Pe data de 18 septembrie a primit autorizatia de functionare. Duminica, 20 septembrie, fara sa fim anuntati, doar am citit in presa, s-ar putea sa treaca pe la spital, fara nici un telefon in prealabil, asa cum a facut si data trecuta.

Aici a venit in jur de ora 16:00 domnul ministru, l-am primit, i-am aratat investitia, i-am spus de 3 ori, deoarece era gresit informat ca apele uzate nu se trateaza si avem de la apa vital faptul ca avem fosa speciala de tratare a apei.

I-am aratat investitia, a ramas multumit, transmitandu-ne ieri, ca astazi vom primi un control de la cea mai inalta institutie de stat de la Inspectia de Stat in Sanatate, organ de verificare a spitalelor. Unde s-a mai pomenit asa ceva? De 4 ani la cele 6 spitale nu am avut niciodata o inspectie in control.

In acest moment se lucreaza la o plangere penala formulata impotriva celor care se fac direct raspunzatori de intarzierea functionarii spitalului.

Radu Iulian Rusu, avocat

Tot ceea ce inseamna act material al persoanelor de care se faceau vorbire, din punctul nostru de vedere, din punct de vedere juridic constituie elementele constitutive ale infractiunii prevazute de articolul 352, cod penal. Infractiune care vine si oedepseste zadarnicirea combaterii bolilor.

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a precizat ca 100 de paturi de ATI stau blocate si acest lucru pune in pericol viata cetatenilor.

Tudor Ciuhodaru, europarlamentar

Este incredibil! 100 de paturi de terapie intensive stau blocate, ele inseaman de fapt dublarea capacitatii de Terapie Intensiva in Iasi. Un spital destinat pentru asa ceva sta blocat. Nu stiu cine poate pune orgoliile politice in fata vietii oamenilor si aici vorbim despre crima cu premeditare. Si in al treilea rand, daca am da drumul la acest spital, chiar si maine am avea functionale restul spitalelor din Moldova si cele din Iasi.

Cu referire la declaratiile facute astazi de presedintele Consilului Judetean Iasi, Maricel Popa, prefectul judetului Iasi, Marian Grigoras a informat printr-un comunicat de presa, ca pana astazi la ISU Iasi nu s-a depus documentatia tehnica necesara avizarii. De asemenea Agentia pentru Protectia Mediului Iasi a demarat procedura de evaluare a impactului asupra mediului, in vederea emiterii acordului de mediu.

shares