Planetariu mobil la Iași

foto_planetariu

In perioada 24 – 26 august 2018, publicul iesean este asteptat la proiectiile Planetariu Mobil care revine la Iasi, cu un spectacol nou „Astronomia în Vacanţa”. Planetariul Mobil Educațional, o inițiativă a Asociației Astronomice Pluto este un proiect educațional nonformal, menit să atragă micii vizitatori înspre lumea fascinantă a cosmosului, o temă științifică din ce în ce mai populară în rândurile publicului larg din toată lumea.

Reprezentațiile show-ului educațional vor include explicații de la doi povestitori unplugged, care vor interacționa cu publicul, proiecțiile live spectaculoase, mecanica cerească, ştiinţele aerospaţiale şi cucerirea spaţiului cosmic vor încânta publicul.

„Posibilitățile de dezvoltare și cunoaștere ale copiilor într-un oraș mare, cum este Iasul, sunt fantastice, dar depind întotdeauna de deciziile adulților. Ei sunt cei care aleg activitățile de weekend ale celor mici. Noi ne bucurăm că există copii care nu au lipsit de la nicio temă prezentată de noi, fie că a fost vorba de constelațiile străbunilor, fie de rover-ul Curiosity și Galileo Galilei. Experiențele din planetariul mobil sunt evenimente educaționale unice și merită trăite de toate familiile”, a declarat Adrian Filpișan.

Proiecţiile se vor desfășura între orele 09:00 și 19:00, din oră în oră, durata fiind de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet este de 15 RON. Evenimentele se vor desfășura într-un dome mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri, care va fi plasat în interiorul Ateneul Popular Tatarasi, strada Ion Creanga nr.14. Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult.