“Planeta azi si maine”, concurs ACVO

Sharing is caring!

Asociația ACVO organizează saptamana viitoare, prima ediție a concursului ”Planeta azi și mâine”. Destinata elevilor de clasa a IV-a din municipiul Pașcani și suburbii, manifestarea isi doreste sa scoata la iveala viziunea copiilor despre viitorul Terrei, planeta pe care ei vor fi adultii de maine.

Echipele vor construi câte două machete care să reflecte modul în care văd ei planeta in prezent și proiectia in viitor a Pamantului, secatuit de resurse din cauza consumismului exagerat. Organizatorii mizeaza pe munca in echipa si pe responsabilizarea adultilor de maine.

Cristina Munteanu, coordonator proiecte As. ACVO: “Purtam o mare responsabilitate, aceea de a oferi un viitor mai bun copiilor nostri. Vrem prin acest concurs, sa aflam cum vad ei efectele actiunilor noastre si, mai ales, unde cred ei ca ar trebui sa lucram pentru a le oferi un mediu mai curat, mai sanatos. Pe de alta parte, vrem sa incurajam munca in echipa, sa le aratam elevilor cat de importanta este colaborarea si lucrurile minunate pe care le pot construi impreuna cu colegii lor”. 

La concurs vor participa 238 de copii din 10 clase din diferite licee pascanene. Nu este prima data cand Asociatia ACVO colaboreaza cu scolile din Pascani.

Cristina Munteanu, coordonator proiecte As. ACVO: “Am gasit deschidere in scolile din Pascani si le multumim cadrelor didactice ca au imbratisat fara rezerve propunerea noastra. Nu este pentru prima data cand lucram cu elevii de aici, multi dintre liceenii din oras au participat la un alt concurs organizat de noi “Ce stii despre Apa?”, un concurs interdisciplinar judetean unde au castigat o parte dintre premiile oferite. Le dorim success micilor elevi, de aceasta data! Suntem curiosi cum va arata machetele realizate de ei”. 

Machetele, realizate din materiale reciclabile, vor fi expuse în perioada 14-16 mai în holul Primăriei Pașcani, iar premierea va avea loc pe 16 mai, pe esplanada din fața instituției.

 

shares