Plan roșu de intervenție activat la Mătăsari – 3 morți și 7 răniți după ce un microbuz de muncitori s-a răsturnat

accident gorj

Tragedie in aceasta dupa amiaza in Jilt Sud dupa ce o masina cu 11 muncitori din primele informatii s-a rasturnat. Din cauza numarului mare de persoane implicate autoritatile au declansat Planul Rosu de Interventie.

3 muncitori tineri au murit iar alti 7 au suferit leziuni. La fata locului s-au deplasat 2 elicoptere SMURD din Caras si Craiova, 2 echipaje de descarcerare, 3 echipaje SMURD, 8 ambulante SAJ Gorj.

De asemenea, la fata locului au fost solicitati salvamontisti din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj ca echipa de sprijin. A fost activat „codul rosu”, iar salvamontiștii intervin cu 8 salvatori si doua ambulante Salvamont cu capacitate de intervenție în teren accidentat plecate din baza centrala de intervenție Salvamont din Tg.jiu.

Din primele informații locația accidentului și starea drumului puternic afectata de căderile masive de ploi din ultima perioada nu permit accesul ambulantelor clasice.

„Șapte oameni au avut intervenție la excavator, când s-au întors, la trecerea unui podeț, mașina s-a răsturnat. ”Tanchetă” este denumită mașina. Un coleg ar fi decedat, un altul foarte grav si al patrulea este resuscitat și el. Tot echipamentul, tuburile de oxiden au căzut peste ei. Se pare că ori tancheta a alunecat ori s-a rupt o bucată din podeț…”, a spus un miner imediat dupa accident pentru Gorjeanul.