Plan pentru un tren subacvatic între China și SUA, pe o distanță de 13.000 de km

646x404

Conform informaţiilor citate de IFL Science, guvernul chinez vrea să construiască o calea ferată pentru trenuri de mare viteză care s-ar întinde pe aproximativ 13,000 de kilometri pe o rută aproape suprarealistă: din China în estul Rusiei, apoi pe sub mare prin Strâmtoarea Bering în Alaska, peste lanţurile montane din provinciile canadiene Yukon şi British Columbia, până în Statele Unite.  

Costurile totale ale proiectului ar atinge 200 de miliarde de dolari.   Planurile au apărut în presă pentru prima dată în 2014, după ce publicaţia Beijing Times a informat cu privire la proiectul gigantic aşa-numitei căi China-Rusia-Canada-America. Partea din rută care va parcurge Strâmtoarea Bering ar presupune un tunel subacvatic de patru ori mai mare decât cel care leagă Marea Britanie de continentul european.  

În ultimii ani, mai multe relatări de presă au vorbit despre stabilirea unor legături între inginerii chinezi şi Rusia, Beijingul fiind foarte încrezător în fezabilitatea proiectului în ciuda proporţiilor ieşite din comun.

Sursa: Adevărul