Plajele au fost pregătite pentru începerea sezonului estival

Toți cei 407 agenți economici care dețin contracte de închiriere și-au preluat sectoarele de plajă de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral după ce suprafețele de nisip au fost complet ecologizate, nivelate și afânate.

25 de lucrători de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul A.B.A.D.L. au început activitatea de pregătire a plajelor după jumătatea lunii februarie cu: 4 tractoare echipate cu remorcă/grapă cu discuri/echipament de ecologizare mecanizată, autobasculante, 3 buldozere de capacitate mare, 1 autogreder, 4 buldoexcavatoare și 2 încărcătoare frontale de capacitate mare.

În perioada  de pregătire a plajelor pentru sezonul estival au fost demontate gardurile de stuf pe o lungime de 7.000 de metri liniari care au fost amplasate înainte de sezonul rece.

Mai întâi s-a făcut igienizarea manuală pe 200 de ha, apoi a fost nevoie și de o igienizare mecanizată pe 250 ha, nivelarea s-a  realizat pe 170 de ha din suprafața turistică a plajelor, lucrările de discuire s-au desfășurat în repetate rânduri, chiar și pe aceleași sectoare ajungând la o suprafață totală de 500 de ha.

De asemenea, au fost nivelate depozitele de nisip constituite în 17.000 de metri cubi la malul mării care au fost ridicate împotriva eroziunii marine și eoliene.

Cantitatea de deșeuri adunată în perioada de pregătire a plajelor, în vederea predării acestora către operatorii de plajă, se ridică la 40 de tone. 

Suprafața totală de plajă administrată de A.B.A.D.L. este de 376 ha.

După preluarea plajelor, operatorii care au sectoare închiriate au responsabilitatea igienizării și colectării deșeurilor, cu excepția liniei țărmului în situațiile de dezvoltare și depunere în exces a algelor la linia țărmului.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!