Plaja Nicolina se va deschide dupa data de 1 mai

Primaria Iasi a anuntat ca Plaja Nicolina se va deschide dupa ziua de 1 mai in functie de cum vro fi temperaturile.

Anul acesta preturile au fost majorate cu un leu, iar intrarea va fi 9 lei si inchirierea unui sezlong va fi tot 5 lei.

Primăria Municipiului Iași lucrează la un proiect pentru construirea unui centru SPA și modernizarea Plajei Nicolina pe care să îl finanțeze cu fonduri europene nerambursabile.

Plaja Nicolina se va deschide dupa data de 1 mai

Deși turismul balneo-medical din zonă este recunoscut la nivel naţional, datorită complexului balnear și de recuperare de la Băile Nicolina, infrastructura aferentă este insuficient dezvoltată fără ca proprietățile (în special izvoarele sulfuroase și nămolul cu proprietăți curative) să fie puse în valoare la adevăratul lor potențial.

În acest context, construirea unui centru SPA și modernizarea Plajei Nicolina constituie o investiție fezabilă și oportună, cu impact pe termen lung în ceea ce privește dezvoltarea turismului balnear și de tip wellness din Municipiul Iași.

Potrivit unui studiu de fezabilitate realizat de Romest Service SRL Iași, lucrările presupun realizarea unui complex care să asigure facilități pentru funcțiunea de agrement, spatii pentru îmbăiere la interior, cu bazine pentru înot și hidromasaj, zonă de saune, cabinete de masaj și spații pentru gimnastică medicală. Studiul de fezabilitate propune lucrări precum demolarea construcțiilor existente de pe amplasament, reamenajarea suprafeței de nisip, realizarea de noi împrejmuiri, amenajarea a 32 de locuri de parcare, din care șase cu stații de încărcare pentru mașini electrice, modernizarea instalațiilor de apă sulfuroasă și pentru prepararea nămolului, construirea de noi bazine cu apă potabila și apă sulfuroasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *