Plafonarea prețului lemnului de foc, o măsură de care vor beneficia foarte mulți dintre locuitorii județului Suceava

lemne

Conform parlamentarului liberal sucevean, această măsură, susținută în coaliția de guvernare și la inițiativa președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, vine după ce s-au constatat creșteri artificiale ale prețurilor la majoritatea materiilor prime utilizate drept combustibil pentru încălzire.

“Ca urmare, în urma deciziei din coaliție, prețul pentru metrul cub de lemn de foc de la Romsilva va fi plafonat la 500 de lei/mc. De această măsură vor beneficia foarte mulți dintre locuitorii județului Suceava care folosesc lemnul ca sursă de încălzire. Premierul Nicolae Ionel Ciucă a cerut Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor să demareze procedura de elaborare a actului normativ în vederea plafonării prețului lemnului de foc”, a declarat Angelica Fădor.

Aceasta a explicat faptul că proiectul va cuprinde mai multe măsuri de sprijin pentru po­-pulație, printre care și limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc și a produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât și în afara UE.

“Premierul Nicolae Ciucă a spus că toate aceste măsuri sunt menite să susțină bunăstarea familiilor din România și a subliniat că lemnul este o resursă de bază pentru milioane de români care se încălzesc cu ajutorul sobelor sau al centralelor pe lemne”, a mai declarat deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor.