Pizza si burgerii, în topul preferințelor culinare ale ieșenilor

Sharing is caring!

În 2017, cele mai comandate preparate culinare de către ieșeni au fost pizza, mâncarea asiatică, burgerii și pastele, potrivit celei mai mari platforme online de comenzi de mâncare din România. Cele mai multe comenzi s-au înregistrat la birou, angajații corporațiilor fiind cei care au apelat cel mai des la serviciul de food ordering.

Intervalele orare în care ieșenii au comandat cel mai mult de pe platformaau fost în timpul prânzului si seara. În ceea ce privește zilele săptămânii, comenzile au crescut semnificativ spre sfârșitul săptămânii, vineri fiind cea mai bună zi pentru livrări atât la birou, cât și acasă.

Cele mai multe dintre comenzile acasă s-au înregistrat în weekend, când consumatorii au ca priorități relaxarea și odihna. De asemenea, numărul comenzilor achitate online de ieșeni au crescut de la 16% în 2016, la 22% în 2017. Cea mai mare comandă înregistrată în Iași în 2017 a fost în valoare de 680 de lei.

În ultimul an, numărul comenzilor efectuate de ieșeni a crescut, această evoluție fiind susținută de oferta variată de bucătării ale restaurantelor. Mediul de afaceri din Iași este în continuă dezvoltare, fapt pentru care și cele mai multe dintre comenzi s-au înregistrat în timpul prânzului, când cei mai mulți dintre clienți sunt la birou.

shares