Pistolul-mitralieră furat de la o unitate militară din Mamaia a fost găsit

arme-mitraliere-sursa-Pexels-640x400

Pistolul-mitralieră şi muniţia care au fost furate în luna martie de la o santinelă care păzea unitatea militară din Mamaia Sat au fost găsite în urmă cu câteva zile.

Sâmbătă, 19 martie 2022, puţin după ora 20.00, un militar care era în serviciul de pază al unei unităţi militare de comunicaţii (Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică) a fost „atacat prin surprindere“ de o persoană încă neidentificată, care purta o cagulă pe cap şi care era înarmată cu o armă albă, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

Militarul a „opus rezistenţă în confruntarea corp la corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe“, după care atacatorul a sărit gardul unităţii militare şi a dispărut. De urgenţă, a fost anunţat comandantul unităţii, comandor inginer Valentin – Cătălin Vlad, care a dat alarma.   În pofida instituirii de filtre în tot judeţul Constanţa, atacatorul nu a fost prins

Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică, de unde s-au furat pistolul mitralieră şi 30 de cartuşe, deserveşte, din punct de vedere al necesarului de servicii de comunicaţii, Statul Major al Forţelor Navale, Comandamentul Flotei, Flotila Fluvială şi Componenta Operaţională Navală. Unitatea militară, situată în zona Mamaia Sat, pe drumul Constanţa-Năvodari, la mică distanţă de Hanul Piraţilor, se întinde pe mai multe hectare, iar locul unde s-a produs incidentul, fostele depozite ale bateriile de coastă, este la o distanţă de aproximativ un kilometru de clădirea administrativă a centrului. De sâmbătă seara, accesul străinilor este interzis la locul incidentului, zona fiind păzită de Poliţia Militară.   

Drumul până la unitatea militară este pavat cu piatră, iar la o aruncătură de băţ de unitatea militară s-a construit haotic, în zonă fiind vile de vacanţă, iar chiar pe un stâlp din colţul unităţii militare sunt indicatoare spre diferite locuri de cazare. Singurul teren viran a fost împrejmuit şi s-a amenajat o mică livadă. Chiar lipit de gardul militar, de unde a dispărut de-a lungul timpului şi sârma ghimpată, a fost amenajat un loc de joacă pentru copii. Este surprinzător faptul că fotografiatul este interzis în perimetrul deţinut de Armată, însă orice localnic care se urcă pe acoperiş are o imagine exactă a ceea se ce întâmplă în curtea unităţii.