Piețele din municipiul Iași vor fi complet reorganizate

piata

Toate piețele de pe raza municipiului Iași se află în plin proces de modernizare și schimbare a politicilor de administrare. Schimbările sunt bine venite întrucât zonele de comercializare a produselor alimentare nu au mai fost reabilitate de ani de zile. Cele mai mari investiții se vor face în sectorul de lactate unde comercianții și producătorii vor avea frigidere noi pentru a păstra marfa în condiții optime.

Dacă până nu de mult piețele din Iași arătau complet dezorganizate, de câteva luni lucrurile încep să se schimbe. Acest lucru este observat atât de comercianți, cât si de cumpărătorii care vin să cumpere din piețele din Alexandru sau Nicolina cu o mai mare încredere. Sunt multe aspecte de remediat însă conducerea Eco Piața promite ca până la sfârșitul anului toate vor arată mult mai bine.

În Piața Nicolina, vitrinele de acolo frigorifice sunt uzate. Sunt foarte vechi, de 20 de ani. O parte nu funcționează și le vom înlocui în viitorul apropiat cu vitrine noi. Acestea există, deci nu există o mare investiție. În acest fel reușim să facem o igienizare a zonei respective, a spus Radu Botez, director Eco Piața Iași.

Mai mult decât atât, autoritățile locale au anunțat că preturile pentru închirierea spațiilor din piețe vor fi majorate în contextul actualei inflații.

Prețul de tejghea va fi de la 25 de lei la 30 de lei pe metru pătrat, începând cu 1 ianuarie. Totodată, tot în aceasta Hotărâre de Consiliu Local vom stabili și un preț minim de închiriere a terenurilor de sub construcțiile provizorii existente în acest moment în piețe. Va fi un preț de 30 de lei pe metrul pătrat care corespunde cu prețul de pornire a unei licitații în acest sens, a mai Radu Botez, director Eco Piața Iași.

Mai mult decât atât, în prezent se lucrează la o nouă hotărâre prin care spațiile din piețe să nu mai poată fi subînchiriate.