Piețele din Iași vor fi reorganizate

Pietele-deschise-in-stare-de-alerta

Toate pietele de pe raza municipiului vor fi reorganizate. Autoritatile locale au anuntat ca toate vor fi modernizate pentru a-i sprijini atat pe producatori, cat si pe cumparatori. Pietele iesene stau prost la capitolul investitii si modernizari insa noua conducere a elaborat o strategie pentru a rezolva toate aceste probleme.

Primaria Iasi vrea ca pana la sfarsitul anului sa puna la punct toate pietele din oraș. Pentru ca investitiile au fost mici in ultimii ani, multe dintre acestea au tot mai putini producatori.

Radu Botez, director EcoPiața Iași: „Hala Centrala unde a scazut simtitor numarul de producatori care vin sa isi vanda produsele, din cauza aparitiei supermarketurilor in zona centrala a orasului. Ar trebui sa ne gandim la un cadru legislativ la nivel national. Vor fi modernizari in Piata Alexandru. Speram sa reusim pe termen scurt, asta inseamna in cursul lunii septembrie tot asa o modernizare la Piata Nicolina. Vor fi reorganizari la Piata CUG„.

Si pietele mici vor fi reorganizate.

Radu Botez, director EcoPiața Iași: „Piata din Pacurari este activa doar la sfarsitul saptamanii. Este o piata mai mica, ca si cea din Dacia, care este activa mai ales duminica. Vom vedea ce lucruri urmeaza sa fie imbunatatite. Vrem sa aducem producatori inca o zi in cursul saptamanii. Am inceput cu pietele mai mari Alexandru, CUG incercam sa imbunatatim colectarea din pietele respective„.

Proiectul de reorganizare prevede inclusiv schimbari ale traficului din preajma pietelor.