Pieţe mai luminoase şi mai curate în Iași!

Consilierul local Mugurel Laicu (PSD) a revenit cu propuneri pentru executivul ieşean pentru noi investiţii în piețele din oraş. Concret, este vorba de alte condiții pentru comercianţii veniţi cu produse proaspete, astfel încât ieşenii să fie atraşi pentru a le cumpăra. Mai mult, consilierul social-democrat prezintă şi fotografia unei pieţe modulare pe o structură metalică

„Se pare ca domnii din executivul ieşean se fac că nu pricep sau nu înțeleg ce înseamnă o piaţă ţărănească modernă, funcțională,  prin care să vină în sprijinul fermierilor și producătorilor ieseni așa cum la nivel naţional PSD vine cu programe guvernamentale specifice prin care se da in mod real o mână de sprijin fermierilor romani . Cu toată supărarea am să prezint o piața țărănească dintr-un colț de țară după încheierea lucrărilor de modernizare. Construcția este deschisă pe trei laturi, graţie unor uşi-rulou. Pe a patra latură se află un spaţiu administrativ, toaletă şi platformă pentru deşeuri. Investiţia este benefică nu doar pentru comercianţi, ci şi pentru cetăţeni, oferindu-le acestora condiţii mult mai bune pentru a-şi cumpăra cele necesare direct de la producătorii care îşi vând aici produsele”, spune Mugurel Laicu.

Acesta nu este la prima iniţiativă de acest fel. Nu demult, alesul local propunea achiziționare de mese fabricate din panouri de PVC extrudat de înaltă densitate, pentru comercianții din hala de legume și fructe a Piețelor Alexandru cel Bun şi Nicolina. 

„Pe lângă aspectul plăcut pe care acestea îl au, sunt și foarte rezistente la razele ultraviolete, variații de temperatură sau șocuri mecanice. În afară de funcția de expunere a fructelor sau a legumelor, acestea dau comercianților și posibilitatea depozitării în siguranță a mărfii, fiind prevăzute cu un compartiment special”, spunea Laicu. Acesta mai susţinea că un acoperiș de policarbonat transparent ar da o cu totul altă faţă pieţelor. 

„De asemenea , halele de legume și fructe de pe raza municipiului Iaşi vor avea un aspect mult mai curat și luminos în urma montarii unor acoperișului de policarbonat transparent. Aceste lucruri se pot realiza imediat cu fonduri deja alocate in actualul buget local”, susţinea consilierul social-democrat.

Nu este prima dată când se discută de modernizarea pieţelor. Anul trecut, edilu-şef spunea că se lucrează la proiect menit a uniformiza în toate locaţiile deţinute de EcoPiaţa conceptul de pieţe ţărăneşti, şi nu pe cel de pieţe moderne. 

„Pieţele agroalimentare trebuie să se ducă spre conceptul de producător, micul producător, marele producător, fermierul român şi nu spre cel de mall. Mall-uri avem, hipermarketuri avem, pieţe condensate în interior avem. Astea sunt, există. Noi nu vrem să le facem concurenţă pentru că pierdem, automat trebuie să ne ducem pe cealaltă nişă, de produs agroalimentar, cel al fermierului român”, a spus primarul.

La rândul său, Mugurel Laicu mai spune că de doi ani propune transformarea Pieței Dacia într-un hipermarket de profil agro-alimentar care să funcționeze după principiul marilor lanțuri de magazine pentru a veni în sprijinul fermierilor ieşeni ajutați de Ministerul Agriculturii astfel încât să fie eliminată concurenta neloială a marilor corporații de profil care desfac preferenţial produse în magazinele lor și atrag ieşenii datorită parcărilor generoase oferite de municipalitatea locală. 

sursa ziarulevenimentul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *