Picturile lui Van Gogh au prins viață în centrul Iașului

Arta digitala a readus la viata picturile artistului plastic Van Gogh printr-un spectacol imersiv. Pana in septembrie, iesenii pot vizita un proiect revoluționar prezentat de MINA, Museum of Immersive New Art. Vor fi trei expozitii care vor dura aproximativ 45 de minute, moment in care vizitatorii vor putea intra in lumea magica a artei digitale.

Peste 80 de opere create de Van Gogh, picturi, desene și schițe sunt ilustrate in imagini digitale. Printre operele proiectate se numără renumitele „Noapte înstelată”, „Autoportret” sau „Lan de grâu cu corbi”. Vizitatorii au ramas fara cuvinte cand au vazut spectacolul de lumini si culori.

Imi place atat de mult si muzica si imaginile, culorile. Este la fel ca un film pe care l-am mai vazut legat de Vicent Van Gogh si este surprinzator tot”, a spus o tânără.

Picturile lui Van Gogh au prins viață în centrul Iașului

„Lumea Subacvatica – O călătorie imersivă a apei” este o proiectie 360 de grade evidențiază frumusețea și importanța protejării ecosistemelor acvatice. Aceasta este o adevarata lectie de biologie pentru cei mici.

Nu am mai vazut niciodata asa ceva. Doar prin strainatate. M-a surprins ca a venit chiar la Iasi. A fost emotionant mai ales momentul cu Coldplay”, a mai spus o elevă.

Nu ma asteptam sa fie asa ceva mai ales in Iasi si momentul cu piesa lui Coldplay a fost foarte emotionant. Abia m-am abtinut sa nu plang”.

Cea de-a treia expozitie „Constelatii interioare”- Expoziție cu 21 de lucrări de artă ale ilustratorului Alex Nimurad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *