Piața muncii și conformarile cu legislația muncii

„Războiul” angajat -angajator

Sharing is caring!

Piata muncii este ramane un subiect sensibil atat pentru angajatori cat si pentru angajati. O dezbatere cu privire la acest subiect a avut loc astazi la Camera de Comert si Industrie Iasi. Cele mai multe probleme privind legislatia din piata muncii au fost solutionate.

Astazi discutam despre piata muncii si conformarile la legislatia specifica a munci. De ce ne intereseaza lucrul acesta, pentru ca piata muncii nu doar ca este foarte dinamica este extrem de solicitanta in momentul acesta. Stim ca avem o piata a muncii deficitara, in principal cu raportul cantitatii dar si a calitatii. Din cauza aceasta apar probleme din punct de vedere juridic intre angajat si angajator.“, a declarat Ciprian Bostan, presedinte CALIS.

Temele abordate la aceasta dezbatere au vizat si corelarea programelor de studii cu cerintele de pe piata muncii.

Este foarte importanta reglementarea in piata muncii pentru ca iata, in piata muncii ne confruntam acum cu 2 probleme majore, reglementarea aceasta care este foarte stufoasa si de multe ori neclara, permite anumite treceri pe langa lege ca sa fim foarte sincere, iar pe de alta parte sigur, cea cunoscuta si arhicunoscuta, o anumite penurie de forte de munca, o anumita penurie de specializari, dar care speram sa le rezolvam atat cu invatamantul dual, cu invatamantul profesional, cat si cu importul de forte de munca.“, a completat Paul Costel Butnariu, presedinte CCI .

In acest context, la dezbatere s-au purtat dialoguri cu parteneri socio economici, cu scopul de a imbunatati programele din invatamant prin corelare cu economia reala.

shares