Piața Metropolitană revine cu o nouă ediție în comuna Ciurea

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași (ADI ZMI), în colaborare cu GAL Colinele Iașilor și Primăria Comunei Ciurea, anunță organizarea Pieței Metropolitane, care va avea loc în Comuna Ciurea în perioada 11-12 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00, în Parcul Memorial Ciurea (Lunca Cetățuii).

Piața Metropolitană Ciurea: O oază a produselor locale și a meșteșugurilor tradiționale

Această piață efervescentă și plină de culoare va aduce împreună producători locali de încredere care vor oferi o gamă diversificată de produse proaspete și de cea mai înaltă calitate. Vizitatorii vor putea achiziționa produse apetisante, cum ar fi: afumături delicioase, brânzeturi fine, cătină, conserve tradiționale, miereși produse apicole selectate, ouă de prepeliță, fructe și legume proaspete de sezon, siropuri naturale, produse din pește, lavandă parfumată și delicii dulci pentru cei mici.

Profitând de acest eveniment plin de viață, copiii vor avea ocazia de a participa la diverse ateliere interactive și educaționale. Vor fi organizate ateliere în care copiii vor învăța despre procesul de preparare a anumitor produse și vor avea ocazia de a-și dezvolta creativitatea în cadrul unor ateliere de pictură și modelaj. De asemenea, meșteșugari locali și artizani talentați vor fi prezenți să demonstreze și să împărtășească secretele meșteșugurilor lor tradiționale.

„Suntem extrem de încântați să anunțăm organizarea Pieței Metropolitane Ciurea, un proiect deosebit de important pentru dezvoltarea comunității noastre. Prin aceasta piață, ne dorim să susținem producătorii locali și meșteșugurile tradiționale din zona metropolitană Iași și să promovăm valorile autentice ale acestei regiuni. Prin intermediul Pieței Metropolitane Ciurea, ne propunem să creăm un spațiu vibrant și dinamic în care comunitatea să se reunească și să se bucure de produse de înaltă calitate. Această piață este parte a unei strategii mai ample de dezvoltare regională și considerăm că este un pas important în direcția promovării sustenabilității economice, sociale și culturale a zonei noastre. Suntem dedicați sprijinirii producătorilor locali și creării unui cadru favorabil pentru aceștia, astfel încât să poată prospera și să-și valorifice potențialul. Îi invităm pe toți locuitorii din zona Ciurea și din împrejurimi să se alăture nouă pe 11 și 12 noiembrie 2023 la Piața Metropolitană Ciurea. Acest eveniment reprezintă o oportunitate de a cumpăra produse locale de calitate, dar și de a sprijini economia locală și de a ne bucura împreună de frumusețea și bogăția zonei noastre. Mulțumesc tuturor partenerilor și colaboratorilor noștri care au făcut posibilă organizarea acestei ediții a Pieței Metropolitane Ciurea„, a spus Grigore Nepotu, Director General ADI Zona Metropolitană Iași.

Evenimentul va oferi o atmosferă plăcută și prietenoasă, care va invita vizitatorii să petreacă câteva ore de neuitat în mijlocul comunității. Toți cei interesați sunt invitați să participe și să sprijine producătorii locali și meșteșugurile tradiționale, contribuind astfel la dezvoltarea economică sustenabilă a zonei noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *