Piața Metropolitană, la sfârșit de ediție

piata agroalimentara

Turul piețelor producătorilor locali din zona metropolitană a Iașiului a luat sfârșit. Timp de mai multe luni de zile, zeci de comercianți și producători din Iași au mers în mai multe zone din județ pentru a scoate la vânzare fructe și legume proaspete, dulcețuri, murături, miere sau produse din carne, toate preparate în casă. Ultima ediție a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, la Rediu și s-a bucurat de succes.

Proiectul constă în organizarea mai multor piețe metropolitane care vor reuni o gamă largă de produse puse la dispoziție de producătorii locali, vizitatorii având acces la: fructe, legume proaspete, dar și procesate: dulcețuri, conserve, murături, sucuri, siropuri, bere, produse tradiționale din carne, lactate, brânzeturi și ouă de la fermierii locali, produse apicole sau de panificație. Inițiativa a pornit din dorința de a valorifica produsele locale naturale.

Avem cereri din ce în ce mai mari. Sunt 25 de producători. În baza noastră de date sunt 45. Mai sunt producători care merg pe partea de municipiu, sunt producători care vin în continuare la noi. Încearcă cumva să se împartă cu oamenii. Este cumva greu. Avem producători, există cerere, oamenii vin în număr din ce în ce mai mare, a declarat Grigore Nepotu, director Asociația Metropolitană Iași.

Cumpărătorii sunt extrem de mulțumiți de produsele pe care le pot găsi în piețele metropolitane.

Știu că toate sunt naturale și produse în casa.

R: S-au mai scumpit?

Da. Și pentru ei este greu să produci, a spus un ieșean.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași împreună cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași au lansat Piața Metropolitană, un proiect care vine în sprijinul producătorilor locali în colaborare cu autoritățile locale din fiecare locație în parte.