Photon Energy demarează construcția primei centrale fotovoltaice din România, în Arad

panouri

Compania olandeză Photon Energy anunță că a început construirea primei sale centrale fotovoltaice din România, cu o capacitate de de 5,7 MWp. Intenționează să ajungă la 32 MWp instalați în țară până la sfârșitul anului.

Modulele solare bifaciale de înaltă eficiență montate pe trackere cu o singură axă vor furniza anual în rețeaua Enel E-Distribuție Banat aproximativ 8,7 GWh de energie regenerabilă. 

Energia va fi vândută pe piață, fără să beneficieze de subvenții și nu prin intermediul vreunui contract pe termen lung. Noua centrală este programată să înceapă operațiunile în al patrulea trimestru al anului 2023.

„Suntem foarte încântați să deschidem prima noastră centrală electrică din România, una dintre piețele noastre cheie din Europa Centrală și de Est, urmând astfel strategia noastră de creștere, așa cum a fost anunțată în Ghidul nostru financiar 2022”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

Situată în apropiere de Șiria, în județul Arad din România, centrala se va întinde pe 9,3 hectare de teren și va fi echipată cu aproximativ 10.600 de panouri solare.

Centrala va fi deținută și operată de Siria Solar S.R.L., o companie cu destinație specială deținută în totalitate de Photon Energy Group.