Pfizer anunță oficial că vaccinarea cu două doze nu protejează suficient împotriva infectării cu Omicron

omicron

Conform unui comunicat de presă, Pfizer și BioNTech au anunțat că vaccinarea cu două doze oferă „nu protejează suficient” împotriva variantei cu Omicron.

„Studiile preliminare de laborator demonstrează că trei doze de vaccin Pfizer-BioNTech COVID-19 neutralizează varianta Omicron (filiație B.1.1.529 ), în timp ce două doze arată titruri de neutralizare semnificativ reduse”, transmit reprezentanții Pfizer.

Totodată, în comunicat se precizează că nivelul de anticorpi împotriva variantei Omicron este, în medie, de 25 de ori mai redus în rândul persoanelor care au primit două doze de vaccin.

„Datele indică faptul că o a treia doză de BNT162b2 crește titrurile de anticorpi neutralizanți de 25 de ori comparativ cu două doze împotriva variantei Omicron”, se mai arată în comunicat.

O a treia doză crește, de asemenea, puternic CD8 +Nivelurile celulelor T împotriva mai multor epitopi proteici cu vârf, care sunt considerate a fi corelate cu protecția împotriva bolilor severe.

Deși două doze de vaccin pot oferi în continuare protecție împotriva bolilor severe cauzate de tulpina Omicron, reiese clar din aceste date preliminare că protecția este îmbunătățită cu o a treia doză din vaccinul nostru”, a declarat Albert Bourla, președinte și director executiv, Pfizer. 

Întregul comunicat poate fi citit AICI.