Petru Movila: „Ziua Unirii, inceputul Romaniei Mari!”

petrumovila1

Din fericire sau nefericire, noi, moldovenii, suntem aproape singurii care sarbatorim aceasta zi frumoasa si importanta pentru romani. Noi o cinstim si sarbatorim pentru ca am facut marile sacrificii. Bucurestiul a primit totul. Capitala care nu intoarce nici un proiect serios Iasului si Moldovei. Si face acest lucru si din cauza noastra, pentru ca de multa vreme nu am fost uniti in sustinerea proiectelor noastre.

Autostrada Unirii, de exemplu, a fost doar vehicul electoral pentru politicieni, ongisti, pentru cine a vrut. Exceptand legea si amendamentele la buget, nu avem nimic clar despre cel mai mare proiect de infrastructura din regiune. Mai avem o problema majora si cu moldovenii care au plecat prin tara si uita de unde au plecat.

Chiar daca cu noi s-au construit Valea Jiului, Brasovul, Constanta, Bucurestiul, chiar daca multi dintre noi au condus sau conduc institutii nationale, rezultatele nu se vad cum ar trebui. Puterea e in noi, rezultatele stau in puterea noastra data de Unire. Asta trebuie sa facem: Sa fim uniti si sa luptam pentru Iasi si Moldova. La Multi Ani de Ziua Unirii, La Multi Ani tuturor romanilor!