Petru Movilă: “Spitalul mobil nu poate fi decontat din fonduri europene”

Cum se vede guvernarea de pe bancile opozitiei?

Sharing is caring!

Deputatul PMP Petru Movila sustine ca spitalul mobil de la Letcani nu poate fi decontat din fonduri europene. Conform parlamentarului, Consiliul Judetean isi poate recupera investitia.

“Din pacate, spitalul nu poate fi decontat din fonduri europene, pentru ca aplicantul nu a fost indicat de lege, adica trebuia o administratie locala, nu o asociatie cum este Euronest. Din acest punct de vedere a fost respins apelul. Si ghidul spune foarte clar: pot fi recuperati bani din banii iesenilor atunci cand spitalele din subordinea CJ pot aplica in continuare pe acel ghid, pentru dotare cu aparatura, echipament de protectie. Si aplicarea poate avea loc pana pe 30 septembrie 2020, deci este timp sa se faca o evaluare corecta si CJ sa poata recupera din acesti bani.”, a declarat Petru Movila, deputat PMP Iasi.

Deputatul iesean precizeaza ca nu au fost facute demersurile necesare pentru ca spitalul sa ajunga la Iasi cat mai repede.

“Eu am solicitat demersurile corecte inainte de inceperea procedurii, in sensul ca l-am intrebat public pe Maricel Popa daca a facut demersuri la Ministerul Sanatatii pentru a obtine un aviz pentru acest spital, pentru ca e nevoie de personal. Cine finanteaza activitatea acestui spital, pentru ca un accord de la Ministerul Sanatatii putea sa spuna ca Ministerul Sanatatii finanteaza acest progam sau intra cumva intr-un contract cu Casa de Sanatate. Ministerul de Externe era institutia care se putea implica in baza acordurilor internationale semnate si de Romania ca tot ce inseamna transport sanitar, umanitar. Aceste transporturi au prioritate, deci nu a facut aceste demersuri institutional, pentru ca Ministerul de Externe sa se implice.”, a completat Petru Movila, deputat PMP Iasi.

shares