Petru Movilă: Solicit redeschiderea școlilor!

petrumovila1

Solicit redeschiderea şcolilor! Şcolile trebuie redeschise pentru că altfel vom fi o societate de diletanţi şi de analfabeţi funcţionali.

Toţi elevii trebuie să aibă şanse egale la educaţie, dar acest sistem de învăţare online este o pagubă generală, o frână totală în viitorul copiilor noştri. Cei mici au nevoie de socializare iar cei mari, mai ales cei din clase terminale, de oportunităţi echitabile în viaţă.Este foarte grav ceea ce se întâmplă, mai ales dacă luăm în considerare faptul că aproape 35 la sută din copiii din România nu au tablete.

În judeţul Iaşi există un necesar de 31 mii de tablete sau 56.000, dacă excludem smartphone-urile. În evidenţe sunt şi 250 de cazuri unde elevii nu au electricitate. Cu ei ce facem? Degeaba le cumpărăm tablete. Să ne uităm şi la învăţământul profesional. Dacă activităţile economice sunt deschise, de ce elevii nu se pot duce să îşi facă stagiul de practică?O şcoală în condiţii de siguranţă poate face minuni pentru moralul societăţii noastre.

De aceea cred că prioritatea Ministerului Educaţiei şi a primăriilor trebuie să fie pregătirea școlilor şi asigurarea unor condiţii sanitare la un nivel înalt, asigurarea transportului petru toţi elevii care au nevoie şi dotarea şcolilor la condiţii europene.