Petru Movilă, Președintele PMP Iași: „Sunt absolut convins că soluția pentru finanțarea Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş o reprezintă fondurile europene”

Petru Movilă

Petru Movilă, președintele PMP Iași a postat pe rețelele de socializare prin care susține că soluția pentru finanțarea Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş este reprezentată de fondurile europene. Astfel, 30 de miliarde euro au fost alocați proiectelor de infrastructură care conectează regiunile UE, pentru perioada 2021-2027.

„Eu sunt absolut convins că soluția pentru finanțarea Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş o reprezintă fondurile europene. Ieri, Comisia Europeană a aprobat programul îmbunătățit „Mecanismul pentru interconectarea Europei”. Pe scurt, 30 de miliarde euro pentru proiecte de infrastructură care conectează regiunile UE, pentru perioada 2021-2027.

Circa 10 miliarde de euro alocate proiectelor de transport transfrontaliere vor proveni din Fondul de coeziune și vor sprijini țările din Uniune să finalizeze conexiunile de transport despre care s-a stabilit anterior că lipsesc. Ceea ce s-a întâmplat și cu Autostrada Iași – Tg. Mureș, prinsă și în rețeaua TEN-T în 2012. Prin acest program, rețelele transeuroepene de transport vor avea prioritate, mai ales în ceea ce privește verigile lipsă de transport.

Și aici nu este nimeni care să nu știe faimoasa hartă cu autostrăzile din Europa și lipsa acestora din Moldova. Poate afirma cineva că în Regiunea Moldovei există autostrăzi și că nu trebuie să fim prioritatea României la investițiile în infrastructură?

Bani există, trebuie să mai fie doar voință și chef de muncă. Dacă nici de această dată nu se va rezolva nimic, este foarte clar pentru mine că nu se dorește ca aceasta autostradă să existe”, a postat Petru Movilă pe pagina de Facebook.