Petru Movilă, Președinte PMP Iași: „Spitalul Regional de Urgență este foarte important pentru Iasi si Moldova”

petru movila

„Un lucru extraordinar de important. Astazi, in sedinta de Guvern a fost aprobat Proiectul de lege prin care se definitiveaza Acordul de imprumut intre Romania si Banca Europeana de Investitii privind realizarea Spitalului Regional de Urgenta Iasi.

Restul de finantare va fi asigurat de catre Guvern prin fonduri europene. SRU Iasi, este cel mai avansat dintre proiectele spitalelelor de urgenta din Romania si datorita faptului ca Primaria Municipiului Iasi s-a miscat foarte repede pana acum, in ceea ce priveste responsabilitatile care ii revin pe acest proiect.

SRU este foarte important pentru Iasi si Moldova, din multe puncte de vedere, dar mai ales pentru faptul ca este un proiect modern, cu circuite medicale corespunzatoare si toate specialitatile necesare unui spital de urgente, asigura asistenta medicala inclusiv romanilor de peste Prut.

Estimarea corecta de incepere este 2023, cu finalizare 2027-2028, in conditiile in care toate lucrurile se deruleaza normal. Este un proiect pe care eu si colegii mei din PMP, l-am sustinut fara nici o conditionare, in CL, Cj sau in Parlament”.