Petru Movilă, Președinte PMP Iași: „Romania este dintotdeauna prietenul cel mai bun, corect si serios cu Republica Moldova”

Petru Movilă

„Astăzi, este Ziua Națională a Republicii Moldova. Se împlinesc exact 30 de ani de la declararea independenței față de Rusia, în 1991. Desprinderea de Rusia și drumul către integrarea în UE este anevoios, sinuos, plin de convulsii politice și sociale dar si de tensiuni geopolitice in imediata vecinatate. Orice ar fi, acest drum trece, pentru cetățenii moldoveni, prin România.

Țara noastră i-a sprijinit și susține autoritățile de de la Chișinău, dar si pe cetatenii din Republica Moldova, pe acest drum. Eu însumi am făcut toate eforturile în acest sens, ca parlamentar român membru în organizații internaționale. Rămâne ca autoritățile de la Chișinău și cetățenii din Republica Moldova să înțeleagă aceste lucruri, să dea dovadă de maturitate și hotărâre privind direcția spre care se îndreaptă.

Moldovenii trebuie sa inteleaga ca Romania nu este doar teritoriul de tranzit sau de rezolvare a unor probleme personale. Romania este dintotdeauna prietenul cel mai bun, corect si serios cu Republica Moldova. La mulți ani!”, a scris Petru Movilă.