Petru Movilă, Președinte PMP Iași: „La noi, Guvernul este in concediu, urmand a vedea, pe undeva prin septembrie, daca avem PNRR sau nu”

Petru Movilă

Petru Movilă, Președintele PMP Iași a postat pe rețelele de socializare un mesaj despre PNRR.

„Primii bani din PNRR au inceput sa ajunga deja in unele state ale UE. La noi, Guvernul este in concediu, urmand a vedea, pe undeva prin septembrie, daca avem PNRR sau nu.

USR si-a facut campanie in ultimii ani scotand la inaintare diplomele, studiile, experienta vasta pe care o poseda membrii sai, pusi in antiteza cu cei multi si nepriceputi din celelalte partide. Unde au fost acesti experti cand a fost facut PNRR? Unde sunt si astazi, cand suntem in coada tarilor care vor primi aprobare.

In ciuda ambalajului mediatic se vede foarte clar ca Romania a inregistrat un esec rusinos, iar costul esecului va fi platit de romani. In loc sa profitam de fiecare sansa pe care o avem sa ne dezvoltam, mai tare ne afundam. La fel si cu autostrazile. S-a laudat USR ca am solicitat cei mai multi bani din UE pentru autostrazi. Din pacate, tot in spatele acestei reclame de PR se ascunde un adevar dureros: am cerut cei mai multi bani pentru ca suntem ultimii la capitolul infrastructura rutiera. In timp ce noi cerem bani de gropi si de facut toalete la scoli, ceilalti discuta despre digitalizare, smart city, despre energie verde, etc.

Dupa criticile foarte dure din partea Comisiei Europene, Guvernul ar fi trebuit sa reactioneze imediat si sa comunice ca a inteles, ca va corecta/remedia/transparentiza in cel mai scurt timp posibil tot ce li s-a aratat cu pixul rosu. Nu s-a intamplat asa, iar noi trebuie sa fim constienti ca acest plan national nu se va modifica miraculos. Comisia Europeana nu ne va indrepta erorile. Prin prisma reactiei ulterioare a Guvernului, cred ca perceptia romanilor este corecta: PNRR este un esec al celor implicati, de la ministrul Ghinea in jos. Toti cei care de-a lungul anilor au spus ca detin monopol pe adevar. Avem nevoie de actiuni concrete, cu rezultate pozitive. Si de mai putini indivizi cu gura mare”.