Petru Movila – presedinte PMP Iasi: „Dacă direcţiile de sănătate publică trec în subordinea Consiliilor Judeţene, vom avea toate conditiile ca situaţia de la Spitalul din Botoşani să fie muşamalizată!”

In situatia în care consiliile judeţene administrează o bună parte din spitalele din țară, care sunt şansele ca în urma unui control din partea direcţiilor de sănătate publică (DSP) să mai fie constatate nereguli sau chiar să se închidă activităţi, până la rezolvarea unor probleme care țin de investiții?

Politizarea va crea o falie care nu va putea să fie acoperită, iar populaţia va avea de suferit. Se vor muşamaliza problemele și ascunde toate problemele majore. “Zilele acestea vedem cum se desfăşoară un spectacol grotesc la Botoşani, unde o tânără a decedat pentru că doctorii nu şi-au făcut datoria. Controlul făcut de DSP a arătat astăzi că timp de şapte ore fetei nu i s-au făcut investigaţii. În România actuală, dacă DSP era acum în subordinea CJ Botoşani, câte presiuni credeţi că se făceau? Există o posibilitate majoră ca aceste informaţii, cum au fost date publicităţii astăzi de DSP, să nu fi văzut lumina zilei în această formă, dacă aceasta era la nivelul unei simple direcţii din cadrul unui CJ.

Susțin ferm ca statutul DSP, DSV si ISJ şi celelalte instituţii, să rămână neschimbat. Trecerea lor în subordinea CJ înseamnă politizare şi scăderea gradului de protecţie a populaţiei. Avem adevăruri dure, avem nevoie de fapte si decizii curajoase, care să producă schimbare. România are nevoie de reformă administrativă si organizatorică pentru sistemele din România, dar nu în acest mod, când în realitate nu se schimbă nimic, cel puţin din punct de vedere financiar si al responsabilităților– argumentul care a stat la baza acestei ordonanţe. Singurul impact real va fi politizarea totală a instituţiilor vizate de ordonanţa asumată de Guvernul PSD – PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *