Petru Movilă, Președinte PMP Iași: „Consiliul Județean să prezinte un punct de vedere față de proiectul Bojdeucii Ion Creangă!”

Este obligatoriu ca Executivul Consiliului Județean Iași împreună cu cel care a proiectat reabilitarea Bojdeucii Ion Creangă să prezinte public un punct de vedere referitor la acest proiect.

În spațiul public, în Iași, dar și în întreaga țară, foarte multe voci, fie că vorbim despre voci autorizate, experți, specialiști, sau de cetățeni obișnuiți, au exprimat puncte de vedere față de modul în care a fost reabilitată Bojdeuca lui Ion Creangă din Iași. Toate aspectele semnalate trebuie lămurite și de asemenea trebuie clarificat faptul dacă proiectul a fost realizat cu respectarea legislației în domeniu, mai ales că vorbim de una dintre cele mai importante case memoriale din România.

Ar fi păcat să constatăm că aceste lucrări nu îndeplinesc toate condițiile stabilite de Ministerul Culturii pentru reabilitarea unui asemenea așezământ.

Deocamdată, reabilitarea unui astfel de muzeu, care ar fi trebuit să fie o mândrie pentru cultura noastră, pentru Iași, pentru Moldova, a ajuns să fie dezbătut pe rețelele de socializare în felul acesta, stârnind haz și glume amare. (Comunicat de presa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *