Petru Movila – Presedinte PMP Iasi: „Atât fermierii cat și transportatorii au fost mințiți!”

Ei au dreptate să protesteze pentru ca Guvernul și Parlamentul României să îi susțină în activitatea lor. Fermierii au fost mințiți de către miniștri, de către membrii din cabinetul Ciucă sau Ciolacu.

Oamenii au dreptate în sensul în care subvențiile diferă considerabil față de celelalte țări din Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, aceste subvenții nu sunt plătite la timp, nu au primit nimic pentru calamități. Nu există nici măcar o stabilitate legislativă, sunt încărcați din ce în ce mai mult cu taxe impozite.

Nici fermierii și nici transportatorii nu au posibilitatea să își calculeze propriul buget din cauza faptului că apar noi și noi taxe inclusiv la carburant. În orice caz fermierii au fost mereu discriminați putem spune, din multe puncte de vedere pentru că subvențiile pe care le primesc pe hectar sau pe cap de animal sunt considerabil mai mici față de orice țară din UE.

Practic statul nu i-a protejat niciodată astfel încât în piață produsele românești să fie susținute și vândute, sa fie competitive De asta supermarketurile noastre sunt pline în proporție de 80 la sută de produse importate de oriunde din altă parte doar de la ai noștri nu. În agricultura din România dar și în societățile care prelucrează, transportă și distribuie produse agricole lucrează sute de mii de români așa că acești oameni sunt mai importanți decât politicienii care sunt împotriva poporului roman. (Comunicat de presa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *