Petru Movila – presedinte PMP Iasi: „Ar trebui să plece acasă şi Ghinea şi funcţionarii care au lucrat punctual pe PNRR!”

petrumovila1

Chiar nu am găsit în toate ministerele nişte oameni capabili să ştie să facă un document pe măsura PNRR? Ca să nu mai vorbesc despre capacitatea şi expertiza miniştrilor şi secretarilor de stat. Bâlbele identificate de Comisia Europeană sunt flagrante. Întreg documentul arată ca o temă a unui copil de clasa a V-a corectată de profesor.

Una este ca viziunea României şi Comisiei Europene să nu fie comună, dar alta este să vezi corecturi de text, inadvertenţe în calcule şi întrebări extrem de grave în ceea ce priveşte sumele solicitate.Când Comisia Europeană spune că nu s-au identificat corect sumele solicitate, că justificarea costurilor e insuficientă sau lipsește, nu există o metodologie în spate, fără costuri justificative, fără explicații valide pentru achizițiile centralizate la nivel regional, diferenţe de sume între documente, etc.

Aş propune un stagiu de practică la privat pentru cei din ministere. Mulţi ar pleca după primele 3 luni de probă, la cât de limitaţi şi incapabili sunt. Probabil de asta au şi considerat că un training costă 133.000 Euro de persoană, conform PNRR.Mulţi au considerat USR ca o binecuvântare în scena politică actuală. Ultimele luni ne-au arătat că sub poleiala discursurilor nu se ascunde nimic mai bun decât incompetenţă, debandadă, minciună, demagogie şi aceeaşi oameni vechi. Pe scurt, din punctul meu de vedere ar trebui să plece acasă şi Ghinea şi funcţionarii care au lucrat punctual pe PNRR.