Petru Movilă: „Preluarea spitalului mobil de către ISU este o eroare”

„Preluarea spitalului mobil de către ISU este o eroare, chiar daca fundamentarea de preluare este corecta pe responsabilitatile ISU.

Motivul este foarte simplu: ISU nu are contracte cu CJAS pentru a deconta cele necesare, nu poate angaja medici, asistente, etc. ISU cel mult îl poate folosi pentru activităţile lor specifice.

Spitalul mobil de la Leţcani, cu toate problemele lui, trebuie să se întoarcă în subordinea unui spital. Acum, întrebarea este, cine poate să îşi asume să îi deschidă uşile pacienţilor, când se ştie ce condiţii sunt acolo, mai ales pe timp de iarnă?

Valul 4 ne pune în faţa faptului împlinit, dar în situaţia de faţă, cea mai importantă întrebare este dacă se poate deschide acest spital pentru pacienţi sau nu. Chiar dacă spitalul mobil are paturi ATI, cum poţi duce pacienţi în frig sau în condiţii precare, asa cum a functionat pana acum?

Oare soluţia, pe moment, nu este să se preia aparatura de către alte spitale, iar în paralel să se clarifice şi situaţia juridică corectă a unităţii mobile pentru a deveni, în cel mai scurt timp, funcţională la capacitate maximă?

Până la urmă, ne-a costat 13 milioane Euro. Responsabilitatea totala este a EURONEST, structura care a decis investitia si care acum s-a spalat pe maini prin predarea la ISU”.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!