Petru Movila: Pedepse aspre pentru agresorii profesorilor

Petru Movila

Liderul PMP Petru Movila vrea sa depuna dupa sarbatorile Pascale un proiect de lege care sa modifice Codul Penal in ceea ce priveste agresiunea asupra cadrelor didactice. Agresorii profesorilor ar trebui incadrati la ultraj.

„Un proiect de lege prin modificarea codului penal, prin care, agresorii cadrelor didactice, fie ca vorbim de cadre didactice in timpul programului normal de invatamant, fie ca vorbim de cadre dicatice care sunt in activitati extracuriculare dar sunt autorizate de institutia de invatamant respectiva. Despre cadre didactice care sunt agresate in legatura cu evenimente ce tin de activitatea scolara, agresorii lor sa fie incadrati la ultraj.”, a declarat Petru Movila. 

Dupa consultarea cu USLIP Iasi, deputatul Petru Movila, constata aceasta modificare absolute necesara.

„Este necesara aceasta prevedere legala. In ultimul timp s-au inmultit agresiunile impotriva cadrelor didactice, impotriva profesorilor si este cat se poate de firesc ca cei care au asemenea comportamente sa fie sanctionati cat se poate de dur, pentru ca profesorii reprezinta statul roman, reprezinta un sistem care asigura invatamant gratuit pentru copiii din Romania.”, a completat Petru Movila, presedinte PMP Iasi.

Deputatul spera ca acest proiect de lege sa devina o lege pana la inceputul anului scolar viitor.