Petru Movilă, noul city manager al Iașului

Iașul are un nou city manager în persoana fostului deputat Petru Movilă, actualul președinte al Partidului Mișcarea Populară, filiala Iași. Anunțul a fost făcut public astăzi într-o conferință de presă organizată la Palatul Roznovanu. Movilă va avea mai mult atribuții de reprezentare a municipalității în relația cu Guvernul, Parlamentul, Prefectura sau Consiliul Județean.

Fostul deputat Petru Movilă va avea un rol mai mult de reprezentare decât unul de gestionare a politicilor Primăriei Iaşi.

Mihai Chirica, primar Iași: „Coordonează și asigură dezvoltarea relației autoritățiii publice locale, cu Parlamentul României și alte instituții centrale, în vedere implementării și monitorizării obiectivelor și proiectelor municipiului Iași, propuse sau aflat în implementare.

Coordonează și asigură relația cu ministerele de resort în vederea obținerii de finanțare pentru proiectele municipiului Iași eligibile pe programe guvernamentale de finanțate.

Coordonează și asigură relația cu ministerele de resort în vederea obținerii de finanțare pe proiectele municipiului Iași eligibile prin proiecte de finanțare nerambursabile, programe operaționale pe PNRR și alte programe de finanțare”.

Petru Movilă, președinte PMP: „Fie că vorbim de Iași unitate administrativ teritorială distinctă, fie că vorbim de municipiul Iași în angrenajul care înseamnă zona metropolitană, Moldova se dezvoltă sau alte parteneriate pe care municipiul Iași le are în regiunea de Nord-Est. 

Administratorul public sau city managerul lucrează în baza atribuțiilor pe care i le stabilește primarul. Nu au program de guvernare, nu alte concursuri de idei și soluții. Acestea sunt evaluate de primar, pentru că administratorul public sau city managerul se stabilește de către primarul localității sau de către președintele asociațiilor intercomunitare de CJ atunci când acestea există”.

Noul administrator public al Iaşului a fost deputat de Iaşi în perioada 2004 – 2020: patru mandate, din partea PD, PDL şi, în final, PMP. Anul trecut, PMP nu a trecut pragul electoral de a intra în Parlament.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!