Petru Movilă: “Neadevăruri despre spitalul mobil”

Ultimele mișcări din politică

Sharing is caring!

Intr-o conferinta de presa, deputatul Petru Movila a prezentat un raspuns al Ambasadei Romaniei din Turcia prin care prin care sustine ca intarzierea livrarii modulelor nu a depins de situatia pandemica din Turcia. Singurele limitari au fost in cazul materialelor de protectie impotriva coronavirus: masti, manusi, combinezoane.

Petru Movila – deputat PMP:

”Am o scrisoare de la Ambasada Romaniei din Ankara, care spune foarte clar ca, in Turcia nu a fost impusa niciodata carantina pe teritoriul Republicii Turcia, perioada din aprilie pana in prezent.

Petru Movila a precizat ca limitarea exporturilor de materiale destinate luptei cu coronavirusul era doar pentru masti, combinezoane si ventilatoare.

 ”In martie 2020 Ministerul Afacerilor Interne a Republicii Turcia a decis limitarea exporturilor, nu le-a interzis, limitarea exporturilor de materiale destinate luptei impotriva coronavirus si se refea la masti faciale, combinezoane de protectie si ventilatoare. Nu se vorbeste nicaieri ca a fost interzis exportul unor bunuri, de gen spital mobil Covid

Movila a mai precizat ca spitatul trebuia sa fie functional de aproximativ 3 luni si ca acesta nu trebuia sa devina subiect politic.

shares