Petru Movila: „Mihai Chirica si Maricel Popa se cearta pe timpul, nervii si banii iesenilor!”

Petru_Movila

Ultimele mișcări din politică

Deputatul Petru Movilă atrage atenţia celor doi lideri politici locali, Mihai Chirica şi Maricel Popa, că se ceartă pe timpul, nervii şi banii ieşenilor. Atitudinea reprezentanţilor instituţiilor locale referitoare la una dintre cele mai importante investiţii din Iaşi, respectiv şoseaua de centură, este sfidătoare şi demonstrează încă o dată că pe cei doi nu-i interesează decât orgoliul politic, nefiind capabili să rezolve o problemă majoră, ci doar să se arate cu degetul precum copiii mici.

„Am atras atenţia încă din luna iunie că proiectul şoselei de centură se află într-o situaţie care necesită o serie de clarificări din partea tuturor instituţiilor implicate în implementarea proiectului: Primăria Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi şi a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri. În cadrul vizitelor constante pe care le-am avut la Ministerul Transporturilor (MT) şi la Compania Naţională pentru Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră (CNAIR) mi s-a explicat de fiecare dată acelaşi lucru: pentru ca şoseaua de centură să poate fi finalizată este nevoie de un proces verbal de predare – primire între primărie şi CNAIR şi o hotărâre de Guvern care să aprobe acest transfer. Situaţia în care ne aflăm astăzi certifica ceea ce eu am spus de atâta vreme, fără ca niciunul dintre cei implicaţi să aibă o minimă doză de responsabilitate şi să remedieze acest aspect”, a explicat deputatul PMP.

Totodată, parlamentarul subliniazăcă nu este normal ca aceştia să-şi arunce invective în conferinţe de presă fără să fi stat la aceeaşi masă, cu hârtiile aferente şi să caute soluţii pertinente şi realiste pentru că ieşenii să poate beneficia de investiţia în cauză.

„Cele trei instituţii implicate să făcă publice documentele pe care îşi bazează declaraţiile ca ieşenii să poată trage singuri concluziile şi-n cazul şoselei de centură, şi a spitalului regional de urgenţă şi a autostrăzii. Să ne prezinte documentele făcute către ministere, solicitările făcute pentru alocări de fonduri, pentru soluţionarea problemelor semnalate, audienţele şi vizitele la Bucureşti”, a completat acesta.