Petru Movilă: Intenția Guvernului de plafona prețurile la energie este egală cu 0, dacă normele nu vor fi adoptate în timp util

Petru-Movila

Petru Movilă, președintele PMP și city managerul Primăriei Municipiului Iași, transmite că situația privind plafonarea prețurilor la energie ar putea fi similară ca cea ocombrie din 2021, dacă normele nu vor fi adoptate în timp util.

„Intenţia Guvernului de a plafona preţurile la energie este egală cu zero, dacă normele de aplicare nu vor fi adoptate în timp util. Cel mai probabil ne vom trezi în aceeaşi situaţie neplăcută, ca cea din octombrie 2021, când nepublicarea normelor a creat un adevărat haos, facturile enorme emise între timp necesitând recalculare. Din punctul meu de vedere, această OUG nu va avea efectul dorit de populaţie. Este o măsură superficială, luată doar de dragul de a spune am făcut. Sunt foarte mulţi consumatori casnici care vor beneficia de 0 ajutor. Consumatorii industriali, nici nu au fost luaţi în calcul.Situaţia actuală putea fi uşor anticipată de Guvern. Trebuia să se pregătească, cu măsuri coerente, din timp, nu în plină iarnă, bulversând pe absolut toată lumea. Sau, mai simplu, normele puteau fi publicate o dată cu propunerea de OUG. Dar, așa se întâmplă când nu îți pasă de oameni”, a transmis Petru Movilă, pe Facebook.