Petru Movilă: Institutul de Boli Cardiovasculare de la Miroslava trebuie să fie pe lista proiectelor finanțate prin PNRR!

Petru MOvila

Petru Movilă, City Managerul Iașului, transmite că Institutul de Boli Cardiovasculare de la Miroslava trebuie sa fie pe lista proiectelor finantare prin Programul Național de Redresare și Reziliență, fiind o unitate medicală ce va fi utilă pentru întreaga regiune Moldova.

„Nu este un spital necesar doar pentru ieseni, ci pentru intreaga Regiune de Nord-Est, fiind singura unitate de profil pentru 3 milioane de romani. In aceasta perioada, Banca Europeana de Investitii (BEI) va elabora criteriile care vor sta la baza selectarii celor 25 de spitale care vor fi finantate prin PNRR, din totalul de 49 transmise in prima faza la UE. Daca spitalul de la Miroslava trece de criteriile stabilite, 70% din finantare va fi asigurata prin PNRR si 30% prin surse proprii. La acest moment, constructia IBCV este strict in mainile noastre, ale iesenilor, intrucat studiile de fezabilitate, documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de constructie se afla in curtea Consiliului Judetean Iasi”, a transmis Petru Movilă, pe pagina sa de Facebook.