Petru Movilă: ”În CNAIR există un sabotaj al Autostrăzii Iași – Tg. Mureș”

Am afirmat tot timpul că în CNAIR există un sabotaj sistematic al Autostrăzii Iași -Tg. Mureș.

De la proceduri greșite, întârziate, anulate, până la stabilirea unor termene special fixate care să tărăgăneze constructia. Un exemplu concret este licitația lansată ieri pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru tronsonul Ungheni – Iași – Tg. Neamț, cu termen de 36 de luni.3 ani și 2 luni pentru documentația unui tronson este enorm, mai ales când termenul fixat pentru finalizarea construcției este 2027.

Pentru Bacău-Brașov sunt alocate 24 de luni pentru un traseu cu 80% relief muntos, iar pentru Ungheni-Tg.Neamț, în totalitate câmp/ deal, 36 de luni.Avem nevoie de decizii ferme și nu promisiuni ambalate frumos, care în realitate arată că nu există nici cea mai mică intenție de concretizare a autostrăzii.

Iar texte de genul nu avem nevoie de autostradă, din gura unor politicieni locali, nu ar trebui să existe, nici măcar în spatele unor uși închise.Probabil de asta nici nu există voința politică destulă pentru unitate totală în jurul autostrăzii ca să fim siguri că de mâine devine realitate.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!