Petru Movila ii solicita lui Maricel Popa preluarea de la Ministerul Sanatatii a proiectului Spitalului Regional

foto_Petru_Movilă

Proiectele Iașului, între promisiuni și realizări

Deputatul Petru Movilă a solicitat astăzi preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, să întreprindă demersurile necesare pentru preluarea de la Ministerul Sănătăţii a responsabilităţilor privind implementarea proiectului Spitalului Regional de Urgenţă.

Solicitarea vine ca urmare a anunţului făcut în cursul zilei de ieri de către Consiliul Judeţean (CJ) Cluj care a dat publicităţii faptul că, în urma demersurilor sale, Comisia Europeană va permite administraţiei judeţene să devină beneficiar al proiectului Spitalului Regional de Urgenţe (SRU) Cluj, în locul Ministerului Sănătăţii.

Acest lucru va permite CJ Cluj să beneficieze de fondurile europene destinate construcţiei spitalelor de urgenţă mai devreme de 2025, data anticipată de reprezentanţii MS.

ʺPrin prisma răspunsului Comisiei Europene, preluarea de către Consiliile Judeţene a responsabilităţii construcţiei spitalelor poate însemna finalizarea construcţiei unităţilor medicale într-un termen mult mai scurt. În condiţiile în care judeţul Iaşi şi Regiunea Moldovei au nevoie de construcţia SRU solicit preşedintelui CJ să întreprindă demersurile necesare pentru preluarea de la Ministerul Sănătăţii a responsabilităţilor privind implementarea proiectului Spitalului Regional de Urgenţă într-un ritm accelerat, în calitate de beneficiarʺ, a explicat deputatul Petru Movilă.