Petru Movilă: „Din punctul meu de vedere avem un PNRR incomplet. Ce am primit? Capete de autostradă”

Petru Movilă nu este de acord cu împărțirea fondurilor provenite din PNRR. Iașul se alege doar cu două capete de autostradă din PNRR, potrivit președintelui PMP, Petru Movilă.

Petru Movilă – Președintele PMP Iași: „Din punctul meu de vedere avem un PNRR incomplet. Proiectele noastre, ale Iaşului şi Regiunii de Nord-Est trebuiau să aibă prioritate, ca metodă de plată pentru toţi anii în care am avut doar praf în ochi de la Bucureşti. Ce am primit? Capete de autostradă 🙂. L-am analizat, sunt sute de pagini. E clar că e mult mai mult decât a făcut PSD, dar este departe de a acoperi dezechilibrul dintre regiuni”, este mesajul postat de acesta pe pagina de facebook.

Printre altele, Petru Movilă menționează o parte dintre proiectele Iașului și anunță că va pune presiune pe Ministerul Proiectelor Europene, astfel încât acestea să prindă contur.

Petru Movilă: „Avem câteva proiecte clare, regionale, care sunt absolut necesare, Autostrada A8, fiind printre ele, însă cu o abordare ineficientă, în sensul în care se introduc două capete. Nu ştiu care a fost logica şi cred că trebuiau alocaţi bani pentru tronsonul de la Iaşi la Târgu Neamţ. Este una din cele mai aglomerate porţiuni, unde au loc sute de accidente. Am văzut că la Mediu e prins sistemul de irigaţii Ţuţora – Gorban, un lucru bun, însă aş fi preferat să văd Institutul de Boli Cardiovasculare construit în totalitate cu fonduri din PNRR. Voi urmări foarte atent modul prin care se vor detalia capitolele prin PNRR. Ca şi până acum, voi continua să pun presiune pe Ministerul Proiectelor Europene pentru ca proiectele Iaşului să capete contur”.