Petru Movilă, despre Institutul Cantacuzino

Cum poti celebra 100 de ani de la infiintarea Institutului Cantacuzino, cand a ajuns depozit de vaccinuri, o magazie, tocmai din cauza celor care astazi l-au celebrat. Fara sa fie nimeni responsabilizat, sanctionat, condamnat pentru situatia in care se afla astăzi.

Din 2011 s-au alocat peste 30 milioane de euro pentru reluarea productiei si nimic. Institutul a fost transferat de la Ministerul Sanatatii la Ministerul Cercetarii, apoi la Ministerul Apararii si tot nu s-a intamplat nimic. Au fost numiti nenumarati manageri care nu au facut nimic si nu i-a tras nimeni la raspundere. Au luat voturi multi candidati cu promisiunea salvarii Institutului Cantacuzino.In 2007, Tariceanu a vrut sa vanda Antibiotice Iasi, 30 ha teren din cele 47 de la Institutul Fundeni si a dorit si terenul pe care Institutul Cantacuzino il are in zona zero a Bucurestiului. Antibiotice a fost salvata de Comisia parlamentara de ancheta, terenul de la Fundeni a fost salvat prin respingerea OUG de vanzare a terenului.

Din pacate, distrugerea Institutului Cantacuzino a inceput cu distrugerea filialei de la Iasi. Chiar daca am initiat si proiecte de legi pentru salvarea acestuia, nici PSD si nici PNL nu au dorit niciodata salvarea institutului.Astazi acest Institut ar fi produs vaccinurile atat de necesare si ne-ar fi adus si o faima bine meritata.