Petru Movilă: Demersurile pentru construcţia Autostrazii A8 trebuie urgentate

petru movila

În urma tragediei din localitatea ieșeană Sârca, mai multe persoane reclamă din nou lipsa autostrăzilor. Petru Movilă, city manegerul Iașului, declară că o autostradă nu înseamnă că nu vor mai fi accidente, dar numărul acestora ar putea fi mai mic, de aceea susține că demersurile pentru Autostrada A8 trebuie urgentate.

„Întrebarea care apare în mintea tuturor celor care strigă de ani de zile că este nevoie de o autostradă este asta: mai avea loc un asemenea accident dacă aveam Autostrada A8? Nu este nimeni într-atât de absurd să creadă că o autostradă înseamnă că nu vor mai fi accidente.

Ȋnsă, sunt convins că numărul acestora putea fi mult mai mic şi că mulţi dintre cei care şi-au pierdut viaţa în ultimii ani, astăzi puteau fi acasă.Demersurile pentru construcţia Autostrazii A8 trebuie urgentate. Spun asta de ani de zile, inclusiv reprezentanţilor ministerelor de resort, CNAIR şi tuturor factorilor decidenţi cu care mă întâlnesc în mod constant. O zi în minus poate însemna încă un accident ca cel de astăzi.

Nu există nicio scuză pentru care se tarăgănează aplicarea unei legi deja existente. Legea 291/2018 zace prin sertarele unora şi nu se întâmplă nimic, în mod deliberat. Există doar multă demagogie şi puţin chef de muncă şi asumarea responsabilităţii.Ce s-a întâmplat la Sârca este cutremurător. Transmit condoleanţe tuturor celor care au pierdut astăzi pe cineva drag! Dumnezeu să îi aibă în pază!”, a transmis Petru Movilă.