Petru Movilă – City Manager Iași: „Indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Bacău-Pașcani, parte din A7 au fost aprobați”

petru movila

Primii kilometri de autostradă în județul Iași, datorită faptului că indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Bacău – Paşcani, parte din viitoarea A7, au fost aprobaţi în şedinţa de Guvern de astăzi, lucru pe care l-am anunțat de aproape două săptămâni.

Tronsonul de autostradă este împărțit in trei segmente, Mircești-Pașcani(28 km), Săucești-Trifești( 30 km) și Trifești-Gherăiești (19 km). Valoarea este de aproximativ 8 miliarde lei, iar 30 de luni este termenul pentru a construi această porțiune de autostradă lungă de 77 kilometri.

Autostrada Bacău – Paşcani va fi alcătuită din trei loturi distincte, respectiv Săuceşti – Trifeşti (30 kilometri), Trifeşti – Gherăieşti (18,99 kilometri) şi Mirceşti – Paşcani (28 kilometri), 112 poduri, pasaje si viaducte.

Se estimează un trafic de 50.000 mașini zilnic.

Continuitatea și seriozitatea cu care este abordat acest proiect, arată că se poate și că foarte repede trebuie să prindă contur și proiectul Autostrăzii A8, Ungheni-Iași-Tg. Mureș.